martin pavel,

*1988, visual artist
prague, czech republic
http://martinpavel.cz

nic

Některý lidi se mě ptají jestli chci být slavný, jestli to co dělám dělám kvůli slávě. Odpovídám jim, že slavný být nechci, protože pak bych nebyl v utajení, když natáčím a to by mi moc neprospělo.

Ale na druhou stranu občas vtipkuju se svojí sestrou představou, že se náš dům po mé smrti změní v muzeum: „...a tady v této místnosti vidíte sestřinu knihovnu. V tomto pokoji diskutoval se svojí sestrou o umění. A v této místnosti tvořil, mimo jiné zde i napsal post (článek) ve kterém se zmiňuje o nás, o muzeu které vznikne, ale od tohoto okamžiku ho dělilo sto let. Zde vidíte přípojku na internet přes kterou nahrával svá díla...“

Spousta lidí mi taky říká: Myslím, že se chováš namyšleně a egoisticky, odpovídám jim na to: jestli je to pravda, proč se tak nechováš taky?

V této republice jsem už vyškrtnutý co se uměleckých škol týče, takže jediná šance by byla jít studovat do zahraničí. Přemýšlel jsem o Brazilii, Itálii nebo o New Yorku, ale jsem hroznej vlastenec a uvědomil jsem si, že žiju v nejlepší zemi ve vesmíru. Naše republika je hrozně hezká. Máme krásnou krajinu a lidi jsou taky fajn. Asi bych nemohl žít jinde, stýskalo by se mi. Chápu že někdo se narodí tak že mu nevadí žít v jiné zemi, ale já jsem se narodil jako vlastenec. Chci aby můj život a moje tvorba byla spojená s Českou republikou a s Prahou. Mám tady na co navazovat. Kulturní tradice tu je. Chci se podílet na tvorbě historie a budoucnosti našeho státu.

Jinak jsem dostal nápad vytvořit fiktivní republiku na internetu. Měla by svoje zřízení a svoje občany. Ministrině kultury by byla moje sestra, ministr ekonomie by byl jeden můj kamarád. Další posty ještě nevím. Více o svém státu napíšu příště.

Rimmer, kterého nevyhodili ze školy tak z něj nebylo nic, a Rimmer v paralelním vesmíru, kterého vyhodili tak se stal Eso Rimmerem.

Spousta uznávaných a bohatých lidí nevystudovala vysokou školu: Třeba jeden příklad za všechny- Steve Jobs.

Byla to jen křižovatka, nic víc, buďto můj život půjde tímto a nebo tímto směrem.

Čeká mě teď film, můj první opravdový film po ONCE II (never more version), který byl experimentální. Taky mě teď čeká videoklip, který by měl jít v televizi na MTV a Óčku. Taky mám dělat obálku hudebním skladbám, kamarád napsal Nocturna. Možná by i k tomu mohl vzniknout film nebo tu hudbu použít ve fimu. Ještě mám fotit Kazety do Živlu. Ještě dělám webovky Lucii Michnové. Je toho najednou hodně. Nechci to zakřiknout, tak o tom nebudu psát nic bližšího. Ale hrozně moc se těším na to až je budu realizovat. Dlouhou dobu nebylo nic, válel jsem se doma v posteli a žil jsem ve snech, celé dny jsem prospal.
-----------------------
Praha 11. 2. 2010

1 comment:

The wasp factory

V příštím videu z Vosí továrny mám

končím s alkoholem a s cigaretama, jak dlouho to vydržím?

donate me

followers